24 Ağustos 2009 Pazartesi

Biber Gazı

Ana maddesi kırmızı biber bileşenlerinden oluşan ve gözler başta olmak üzere tüm deride etki eden bir gaz türüdür.Güvenlik amaçlı kullanılan biber gazı ; kişisel savunma gerektiren hallerde en çok tercih edilen güvenlik malzemesidir.
Özellikle göz yaşartıcı sprey olarak da bilinen biber gazının kimyasında ; şili biberi olan ve tıbbi ürün elde edilmesinde kullaılan , oldukça acı bir biber bileşeni de bulunmaktadır.

Özellikle ; Çinliler tarafından çok eski zamanlarda , saldırılara karşı savunma amaçlı kullanıldığı bilinmektedir. Ve 1970 li yıllar da savaş zamanlarında düşmanı etkisiz hale getirmek için bu tip gazların kullanımının arttığı dönemlerdir.Biber gazı nın etkili bir güvenlik yötemi olarak kullanılması oldukça eski zamanlarda başlayarak günümüze dek gelmiştir..

Yasal ve etkili bir ürün olan biber gazı ile tehlike durumlarında saldırganı yaklaşık 1 saate kadar tamamen etksiz hale getirebilirsiniz. Tüm sevdiklerinizi ve kendinizi güvende hissetmenizi sağlayan biber gazının kullanımı da çok önemlidir.

Kesinlikle deneme ve şaka amaçlı kullanılmamalıdır. Özellikle çocuklardan uzak tutulmalı sadece güvenlik amaçlı kullanılmalıdır.

Biber Gazı nın etkileri herhangi bir rahatsızlığı olmayan kimsede ; geçicidir. Kalıcı hasar vermemektedir. Ancak biber gazının zararlı olabileği belli gruplar olabilir ;

* Özellikle nefes almada problem çeken solunum hastaları

* Vücutlarının savunma mekanizmaları diğer kişilere göre daha zayif olan yaşlılar ve çocuklar

* Göz rahatsızlıkları bulunanlar ve lens takan kişiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder